Asylsökande Iranier och Afghaner kommer att utvisas från Sverige

Nyheter
Enligt information som kommit oss tillhanda, skall Mohammad Reza Alikhani och sin mor Katayon sadeghni och sin Lilla syster Mahni; Ahmad Karamyar och Behrad Hashemzadeh från Iran, samt Ashkan Noorzahi från Afghanistan utvisas från Sverige. Polisen har beslutat att Ahmad Karamyar ska utvisas den 8 januari och den 12 januari är det Ashkan Noorzahis tur.

Ahmad Karamyar har bott i Sverige drygt sex år och ständigt arbetat mot iranska regimen. Han har avslöjat iranska regimens fullständiga angrep i Iran, på gator och torg, tortyr, fängelse straff och avrättningar som är väl kända i hela världen. En del av Ahmads bilder och uttalande har publicerats på offentliga sajter vilket är synligt för iranska myndigheter både i Iran och utomlands. Han lever hela tiden med sina traumatiska upplevelser från Iran. Vilket innebär ständig skräck om vad som kommer att hända om han utvisas till Iran. Där kommer han att utsättas för hämnd från myndigheterna. Men Migrationsverket har trots detta beslutat att Ahmad Karamyar ska utvisas.

Vilka ska han vända sig till att få hjälp? Han vill inte skickas dit där han rymt ifrån! Han vill leva fritt som han hade tänkt sig från den dagen då han blev välkomnad till Sverige.
IFRS uttrycker att Karamyar vid sitt återvändande till Iran riskerar livet samt förföljelse och tortyr från den iranska säkerhetspolisen. Karamyar kommer att gripas omedelbart.

Behrad Hashemzadeh deltog aktivt i ett uppgjort val. Under ca fyra års vistelse i Sverige har Behrad varit politisk aktiv mot iranska regimen på olika sätt. Han har varit en av aktivisterna som samlats utanför iranska Ambassaden i Stockholm på tisdagar, år 2012, och 2013. Dessa aktivister protesterade mot iranska regimen och dess myndigheters omänskliga brutalitet i Iran. Dessa aktivisters dokumenterade bilder och tal har med stor sannolikhet skickats till myndigheternas kännedom i Iran. Behrad Hashemzadeh har upprepade gånger blivit intervjuad av olika massmedier bl.a. ”Israels Röst” och ”Folk TV” som är kända sajter vilka sänder betydelsefull information, rapporter samt kritik, mot den iranska regimen som kan ses och höras i hela värden.

Mohammad Reza Alikhani och sin mor Katayuon sadeghni och sin Lilla syster Maheni
Ärende nr:۹۲۴۰۷۴۱–۱۱۴۵۵۲۳۵–۱۰۶۷۱۴۵۹
Mohammad Reza Alikhani från Iran kom till Sverige för fyra år sedan då var han 15 år gammal med sin mor och sin lilla syster som då bara var 7 år gammal. Han berättar om de fruktansvärda svårigheter det innebar för honom att kunna komma till Sverige. Detta i åtanke på att han ville kunna få leva i frihet. Efter en ganska ansträngande situation kunde han börja skolan och studerade där med gott hopp och goda förväntningar. Mina drömmar blev till en mardröm och allt var förgäves. Min livssituation krossades när jag blev gripen av gränspolisen den 3e december 2013, säger Mohammad Reza Alikhani.
Mohammad Reza Alikhani´s mor är sjuk och mår inte bra och lider av smärtor på grund av traumatiska upplevelser med tanke på att återskickas till Iran. Mohammad Reza känner sig som en kidnappad pojke som är arresterad hos polisen till hans mor blir ”bättre”, och då kan polisen utvisa hela familjen till helvetet.

Mohammad Reza Alikhani är iranier som skall utvisas till Iran. Alikhani säger att han har protesterat öppet mot Islam och dess barbariska regler, lagar och mot den iranska regimen som är mördare och islams härskare vilken har skapat ett skräckvälde för folket i Iran. Han säger att han har kastat islam i papperskorgen, och vill absolut inte fortsätta leva där han inte har den minsta mänskliga frihet.

Ashkan Noorzahi som ska utvisas den 8 januari till Afghanistan säger att han inte har möjlighet att överleva i Afghanistan där krig, inbördeskrig, religion, otrygghet och framför allt, talibanernas förtryck skördar liv i form av vanliga människor, där en sekulär tänkande människa inte har en chans att klara av livets normala gång.

Migrationsverket måste inse och förstå vad som händer om ni utvisar sådana personer som de ovan nämnda till Iran och Afghanistan. De kommer att bestraffas hårt om de återvänder till Iran och Afghanistan.

Dessa tvingande utvisningar utförs i Sverige enligt projektet Reva, som nyligen har kritiserats av EU. De berörda instanserna inom EU har nyligen framfört kritik att de inte samtycker till Sveriges behandling av papperslösa flyktingar. Sverige utvisar asylsökande i strid mot EU: s grundläggande principer.

Föreningen Iranska Flyktingars Riksförbund i Sverige kommer förmodligen att skicka bland annat dessa här omskrivna utvisades namn till EU Domstolen, för att informera Domstolen med fakta utifrån vårt svenska perspektiv, om vad som händer i Sverige beträffande tvångsutvisningar samt begära att dessa namn registreras.

Föreningen Iranska Flyktingars Riksförbund i Sverige vädjar till alla frihetskämpande organisationer och människor att protestera mot Migrationsverket och polisens hårdhänta behandling, beträffande tvångs och massutvisningar, samt försöka stoppa här beskrivna utvisningsärenden.

Iranska Flyktingars Riksförbund i Sverige

mars 10, 2018

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *