Papperslösa jagas i EU-samarbete

Artiklar , Nyheter
Enligt ett läckt dokument som har publicerats av organisationen Statewatch ska samtliga EU och Schengenländer jaga papperslösa. Operationen pågår mellan den 13 oktober fram till den 26 oktober. Denna gigantiska polisinsats kallas för ”Mos Maiorum” och 18000 poliser kommer att utföra detta arbete. Operationen leds av italienska inrikesdepartementet.

Syftet uppges vara att samla information för att kunna kartlägga illegal flyktingsmuggling. Syftet är egentligen att gripa så många papperslösa som möjligt och utvisa dem till respektive hemland. Det finns redan; ännu bättre sätt att samla sådan information; t.ex. via Gränskontrollmyndigheten. Forex har sedan länge kartlagt liknande information.

Medan det i en del länder såsom Iran, Syrien och liknande länder där situationen för invånarna är fruktansvärd hård och omänsklig så kan människor där bli tvingade att lämna allt bakom sig och fly från tortyr och avrättningar. Dessutom bakomliggande orsaker är organiserade islamiska terroristgrupper som egentligen är produkter av EU-stater och USA. Detta medför att oskyldiga människoliv offras i dessa eländiga länder. Vidare tvingas människor att fly från skräckslagenhet, våldtäkter och massmord och vill söka tak för huvudet i EU länder. Måste dessa människor gripas och åter slängas ut som offer i bödlarnas fälla.
Vi uppmanar medmänskliga organisationer och personer att visa solidaritet för hjälplösa papperslösa människor och protestera mot det omänskliga Mos Maiorum projektet. Tio-
tusentals av svenska folket samlades överallt på gator och torg och protesterade mot projektet Reva när det begavs. Folk kommer nu också att samlas överallt denna gång och ropa:
Ta bort Mos Maiorum,
ingen är illegal och låt papperslösa stanna!
Iranska Flyktingars Riksförbund i Sverige

mars 10, 2018

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *