Kort rapport om mötet med Abdolah Asady om asylsökandes läge.

På fredagen den 26 oktober deltog Abdullah Asadi på inbjudan från den iranska flyktingförbundet i Stockholm i en tre timmars dialogmöte med asylsökande i samband med en ny situation och en förändring av flyktingstatus och förklarar situationen i detalj.
  Vid samma möte begärde ett stort antal asylsökande enskild rådgivning och Abdullah Asadi, söndagen den 28 oktober, gav juridiska råd till 18 asylsökande.

Abdullah Asadi har förklarat   i de två möten för asylsökande att hur ska man ansöka från den första dagen för att  få uppehållstillstånd i det land där du ska börja, identitetsbevis eller roll i asylförfarandet personer med bevis för att sökanden Åtalad eller inte, vilken typ av bevis finns tillgänglig för flyktingbyråer? Dessutom tjänstledig från arbetet, äktenskap, uppehållstillstånd HBT asyl av politiska skäl eller religiös påverkan av verksamheten allmänheten utanför gränser Iran mot den islamiska republiken och deras positiva effekter för asylsökande och flyktingar.

För att hjälpa andra asylsökande som inte delta i mötet visade vi en video av den första delen av som Abdullah Asadis beskrivit, liksom den andra delen av frågan och svaret. Det bör också noteras att under de två dagarna i mötet i Stockholm gick 20 asylsökande till flyktingrådet. Vi önskar alla dessa vänner och alla asylsökande och andra deltagare på mötet i Stockholm en framgång och vi kommer att se till att flyktingrådet  hjälper alla att få ett bättre liv och rädda sitt liv.

 Iranska flyktingrådet måste tackar alla kära vänner, särskild  Sara Nakashi och Hormoz Raha, och Andisheh AliShahi och Sahar Baba Selji, som hjälp till med mötet. för Iranska flyktingrådet 

5 november 2018

november 6, 2018

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *